neushoorn goede doel

The Dutch UAS Foundation

In dit bericht ga ik het hebben over de The Dutch UAS Foundation. Dit is een organisatie die zich inzet voor de neushoorn. Wat bijzonder is aan deze organisatie is dat zij een drone ontwerpen, die het stropen van deze dieren tegen moet gaan.

Neushoorn:

Deze organisatie beschermd de neushoorn in Afrika. De neushoorn wordt gedood voor zijn hoorn zodat stropers die kunnen verkopen in Azië voor 60,000 dollar per kilo, Dat is meer dan de waarde van goud! In 2014 werden er 1020 neushoorns gedood, Dat is een recordaantal. Als je het vergelijkt met de afgelopen jaren zie je dat er steeds meer neushoorns worden gedood!  In 2010 werden er 333 neushoorns door stropers gedood en in 2013 1004! Daar moet dus snel verandering in gaan komen en daar is The Dutch UAS Foundation nu mee bezig.

Doel:

“Rangers” in Zuid-Afrika  beschermen de neushoorn tegen stropers In het Kruger National Park. Dit is een gebied zo groot als half Nederland! De infrastructuur in het park is erg slecht waardoor het erg lastig om de neushoorn te beschermen. Daarom is deze organisatie nu bezig om een drone te ontwikkelen die het beschermen van de neushoorn makkelijker maakt. Deze drone kan grote gebieden observeren in het park wat een erg handig hulpmiddel is voor de ranger!

Een oog in de lucht:

Om succesvol te zijn moet het systeem langere tijd een groot gebied kunnen observeren. De drone zal in staat zijn om een patrouille afstand van 30km af te leggen, ook kan het maximaal 2 uur vliegen en heeft het een communicatie afstand van 20 km. Het doel van dit systeem is om een strategisch overzicht van het natuur park te maken. Zodat de ranger een grotere kans heeft om stropers tegen te gaan.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u kijken op de site door hier te klikken.

Bekijk ook:

– De beste drones met een camera!

– Drone vliegtips.

 

 

 

 

Deel dit met je vrienden!

Reageren

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.