Mag je een drone meenemen in het vliegtuig?

Als je een drone hebt wil je deze misschien wel meenemen op vakantie om mooie beelden te maken. Maar als je met het vliegtuig gaat mag je natuurlijk niet zomaar alles meenemen. Maar geldt dat ook voor een drone?

Regels.

Vele vliegtuigmaatschappijen hanteren andere regels, laat staan het land waar je naar toe reist. In sommige landen kom je nog geen eens door de douane met een drone. In Cuba bijvoorbeeld wilde Documentairemaker Dane Christensen met zijn drone DJI Phantom mooie beelden maken van het land. Maar zodra die bij de douane kwam werd hij apart genomen en moest hij zijn drone inleveren. Kijk daarom dus goed of je wel een drone mag hebben in het land waar je naartoe reist!

Mag je met een drone reizen?

Ja je mag het vliegtuig in met je drone bij bepaalde vliegmaatschappijen. Er zitten wel bepaalde regels aan Neem bijvoorbeeld KLM. Daar mag je jouw drone meenemen maar moet het wel als speciale bagage worden aangegeven. Ook moet je de gegevens van je batterij invullen. Het aantal khw van de batterij mag niet meer zijn dan 100kWh. Dit is maar een voorbeeld van de vele vliegmaatschappijen die er zijn. Als je wilt weten of het bij jouw vliegmaatschappij het vliegtuig in mag, neem dan even contact met hun op.

Tot slot.

Dus als je jouw drone wilt meenemen op vakantie. Kijk dan goed of  je in dat land wel een drone mag hebben! En ook of je met jouw drone het vliegtuig in mag. Daarvoor zal je contact op moeten nemen met jouw vliegmaatschappij. Fijne vakantie!

Bekijk ook: 

 

[su_youtube url=”https://youtu.be/dDyMLmF_DSM”]

 

Deel dit met je vrienden!

Reageren

comments

6 gedachtes op “Mag je een drone meenemen in het vliegtuig?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.